Je veľmi lahodný, svieži, vlhký a veľmi jednoduchý na prípravu. Nie je vegan, sú tam však použité iba vajcia. Neobsahuje lepok, cukor,ani laktózu. Pomiešala som trochu skúsenosti z môjho pečenia a prípravy raw dezertov a vznikla úplne fantastická kombinácia.
Suroviny:
2 banány
150g ďatlí
3 vajcia- rozdeliť bielka, žĺtka
200g nastrúhanej mrkvy
200g mandľovej múky
1ML sódy bikarbóny
Najskôr som rozmixovala ďatlle s banánmi v mixéri do hladkej kaše.
Vyšľahala som sneh z bielkov a trošičkou soli a neskôr zašľahala žĺtky.
Ručne som primiešala zmes banánov a ďatlí , mrkvu, mandľovú múku a sódu bikarbónu.
Piekla som pri 180C asi 40min
Nechala som vychadnúť a priečne rozkrojila a plnila plnkou. 1/2 do stredu a 1/2 navrch.
Plnka:
150g kešu
2PL agáve,,alebo javorový sirup.
Ak vám nezáleží, aby bol pekne biely, môžete použiť aj ďatlový sirup,alebo akékoľvek iné sladidlo.
5-6 PL citrónovej šťavy
Voda– toľko, aby vznikla redšia konzistencia. Ja používam vždy pyramídovú, nech nás to aj nabije 🙂
30g kakaového masla
Kešu som namočila na 12 hod. Potom som všetko okrem kakaového masla zmixovala na hladko. Nakoniec som rozmixovala maslo. Nechala som trochu v miske stuhnúť a potom plnila koláčik.
Ja som zdobila bio citrónovou kôrou a sušenými kvetmi levendule z našej záhladky 🙂
Môžete vyskúšať aj tento:
http://andreagazi.sk/2018/01/20/bezlepkovy-makovo-mandlovy-kolacik/