Je veľmi lahodný, svieži, vlhký a veľmi jednoduchý na prípravu. Nie je vegan, sú tam však použité iba vajcia. Neobsahuje lepok, cukor,ani laktózu. Pomiešala som trochu skúsenosti z môjho pečenia a prípravy raw dezertov a vznikla úplne fantastická kombinácia.

mrkvovy s citr plnkou2

 

Suroviny:

2 banány

150g ďatlí

3 vajcia- rozdeliť bielka, žĺtka

200g nastrúhanej mrkvy

200g mandľovej múky

1ML sódy bikarbóny

 

Najskôr som rozmixovala ďatlle s banánmi v mixéri do hladkej kaše.

Vyšľahala som sneh z bielkov a trošičkou soli a neskôr zašľahala  žĺtky.

Ručne som primiešala zmes banánov a ďatlí , mrkvu, mandľovú múku a sódu bikarbónu.

 

Piekla som pri 180C asi 40min

Nechala som vychadnúť a priečne rozkrojila a plnila plnkou. 1/2 do stredu a 1/2 navrch.

 

 

Plnka:

150g kešu

2PL agáve,,alebo javorový sirup.

Ak vám nezáleží, aby bol pekne biely, môžete použiť aj ďatlový sirup,alebo akékoľvek iné sladidlo.

5-6 PL citrónovej šťavy

Voda– toľko, aby vznikla redšia konzistencia. Ja používam vždy pyramídovú, nech nás to aj nabije 🙂

30g kakaového masla

Kešu som namočila na 12 hod. Potom som všetko okrem kakaového masla zmixovala na hladko. Nakoniec som rozmixovala maslo. Nechala som trochu v miske stuhnúť a potom plnila  koláčik.

 

Ja som zdobila bio citrónovou kôrou a sušenými kvetmi levendule z našej záhladky 🙂

Môžete vyskúšať aj tento:

http://andreagazi.sk/2018/01/20/bezlepkovy-makovo-mandlovy-kolacik/