Príprava tohto koláčiku je opäť veľmi jednoduchá.  Je bez múky a bez cukru.

Použila som formu priemer 24 cm.

200g datlí

2 bio banány

200  pomletého maku 

3 vajcia 

130g mandľovej múky

1ML sódy bikarbóny

Najskôr som si rozmixovala ďatle s banánmi v mixéri. V robote som vymiešala bielka so štipoku soli. Keď bol sneh tuhý postupne po jednom som pridávala žĺtka. Do vyšľahanej hmoty som už ručne primiešala zmes ďatlí a banánov, mak a mandľovú múku. Na záver sódu bikarbónu.

Cesto je tuhšie, neleje sa.

IMG_1151

Na spodok formy som si dala papier na pečenie a upravila  cesto.

Piekla som pri 180C asi 40-50 min.

IMG_1152

Horúci ešte vo forme som potrela ríbezľovým džemom od kamošky a postrúhala som moju domácu mätovú čokoládu.

No mňamka veľká 🙂

Nabudúce ho prekrojím a vymyslím plnku. Hodila by sa mi tam taká vanilková 🙂

IMG_1170