Príprava tohto koláčiku je opäť veľmi jednoduchá. Je bez múky a bez cukru.
Použila som formu priemer 24 cm.
200g datlí
2 bio banány
200 pomletého maku
3 vajcia
130g mandľovej múky
1ML sódy bikarbóny
Najskôr som si rozmixovala ďatle s banánmi v mixéri. V robote som vymiešala bielka so štipoku soli. Keď bol sneh tuhý postupne po jednom som pridávala žĺtka. Do vyšľahanej hmoty som už ručne primiešala zmes ďatlí a banánov, mak a mandľovú múku. Na záver sódu bikarbónu.
Cesto je tuhšie, neleje sa.
Na spodok formy som si dala papier na pečenie a upravila cesto.
Piekla som pri 180C asi 40-50 min.
Horúci ešte vo forme som potrela ríbezľovým džemom od kamošky a postrúhala som moju domácu mätovú čokoládu.
No mňamka veľká 🙂
Nabudúce ho prekrojím a vymyslím plnku. Hodila by sa mi tam taká vanilková 🙂