Boli sme s Tiborom sami doma. Na jeden deň sme zrušili dohodu, že od Nového roku nepijeme alkohol až do mojich narodenín a otvorili sme si fľašu výborného čeveného vínka. A pri druhom poháriku už prišla chuť na niečo dobré a inšpirácia 🙂
Za chvíľku už bol korpus v rúre, vymixovaný krém a nevedeli sme sa dočkať kým sa korpus upečie a vychladne, aby sme ho mohli plniť.
Výsledok je dokonalý. Jemný, vlhký a to mango tam dalo peknú bodku. Bol by famózny aj s malinami.
Je to stále ten istý recept s malými obmenami.
3 vajcia, Tibor oddelil bielka a žĺtka
2 banány, veľmi zrelé
150g ďatlí
300g mandľovej múky
3PL kakaa
1/2ML vanilky
1 ML sódy bikarbóny
Najksôr som si rozmixovala ďatle a banány na kašu. Vyšľahala som bielka s trošičkou soli. Zašľahala žĺtka. Ručne som primiešala kašu z ďatlí a banánov, múku,kakao,vanilku a sódu bikarbónu. Nezľaknite sa, že cesto stratí to nadýchnie z vyšľahaných bielkov. V rúre pekne narastie.
Pieklo sa to asi 40min na 180C.
Plnka:
150g kešu
2 banány
3 PL kakaa
? ML vaniky
Voda-iba toľko aby konzistencia ako napr.tatarka
40 g kakaového masla
Všetko okrem masla som zmixovala na hladko a pridala kakaové maslo a rozmixovala do hladka. Nechala som plnku trochu vychladnúť, aby netiekla a dala sa dobre natrieť na korpus.
Korpus som rozkrojila a natrela polovicou krému. Druhú som dala na vrch a ozdobila mangom a nadrvenými kakaovými bôbami.
1 zrelé mango sme nakrájli na tenké plátky a dali na plnku v strede a ozdobili vrch tortičky.
Mal by aj tuhnúť, len my sme samozrejme nevydržali a ešte v noci sme z neho krájali 🙂
Preto sme ho ani nestihli odfotiť vcelku 🙂
Ak nemáte chuť na čokoládový, urobte si iný ako napr:
http://andreagazi.sk/2018/01/20/bezlepkovy-makovo-mandlovy-kolacik/
alebo
http://andreagazi.sk/2018/01/26/bezlepkovy-mrkvovy-kolacik-citronovou-plnkou/