Boli sme s Tiborom sami doma. Na jeden deň sme zrušili dohodu, že od Nového roku nepijeme alkohol až do mojich narodenín a otvorili sme si fľašu výborného čeveného vínka. A pri druhom poháriku už prišla chuť na niečo dobré a inšpirácia 🙂

Za chvíľku už bol korpus v rúre, vymixovaný krém a nevedeli sme sa dočkať kým sa korpus upečie a vychladne, aby sme ho mohli plniť.

Výsledok je dokonalý. Jemný, vlhký a to mango tam dalo peknú bodku. Bol by famózny aj s malinami.

Je to stále ten istý recept s malými obmenami.

 

3 vajcia, Tibor oddelil bielka a žĺtka

2 banány, veľmi zrelé

150g ďatlí

300g mandľovej múky

3PL kakaa

1/2ML vanilky

1 ML sódy bikarbóny

Najksôr som si rozmixovala ďatle a banány na kašu. Vyšľahala som bielka s trošičkou soli. Zašľahala žĺtka. Ručne som primiešala kašu z ďatlí a banánov, múku,kakao,vanilku a sódu bikarbónu. Nezľaknite sa, že cesto stratí to nadýchnie z vyšľahaných bielkov. V rúre pekne narastie.

Pieklo sa to asi 40min na 180C.

 

Plnka:

150g kešu

2 banány

3 PL kakaa

? ML vaniky

Voda-iba toľko aby konzistencia ako napr.tatarka

40 g kakaového masla

 

Všetko okrem masla som zmixovala na hladko a pridala kakaové maslo a rozmixovala do hladka. Nechala som plnku trochu vychladnúť, aby netiekla a dala sa dobre natrieť na korpus.

Korpus som rozkrojila a natrela polovicou krému. Druhú som dala na vrch a ozdobila mangom a nadrvenými kakaovými bôbami.

1 zrelé mango sme nakrájli na tenké plátky a dali na plnku v strede a ozdobili vrch tortičky.

Mal by aj tuhnúť, len my sme samozrejme nevydržali a ešte v noci sme z neho krájali 🙂

Preto sme ho ani nestihli odfotiť vcelku 🙂

Ak nemáte chuť na čokoládový, urobte si iný ako napr: 

http://andreagazi.sk/2018/01/20/bezlepkovy-makovo-mandlovy-kolacik/

alebo

http://andreagazi.sk/2018/01/26/bezlepkovy-mrkvovy-kolacik-citronovou-plnkou/